ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ

20151119 immigration tasks cities, Yiannis Mpoutaris, Kalipso Goula, Haris Aidonopoulos, Taxiarhos NRDC GR Christos Ntovas, Taxiarhos Police Pantelakos Georgios, Limenarhis Gkountelias Vasilios, Port Thessaloniki Sismanidis Savvas Gkontis Georgios, Vice Mayor Delta Papageorgiou Valantis serv Siomadis sotiris, Mayor Kordelio evosmos Petros Soulas Talatas, Mayor Neapolis Sikeon Daniilidis Simeon, Mayor Halkidonas Tsouknidas Ioannis, Vice Mayor pavlou Mela Nigdelis,Servant Pilaias chortiati Ioannidis, Vice Mayor Atamian servant koukoudi apostolia, Ypourgeio Makedonias Thrakis Pouliakas Pavlos servant

Σύσκεψη συγκλήθηκε μεταξύ των Δήμων της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, των τοπικών φορέων,εκπροσώπων του Στρατού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, του Κεντρικού Λιμεναρχείου και του Δ.Σ. του ΟΛΘ, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου μαζικής συρροής προσφύγων.

Τέθηκαν οι βάσεις για την κατάρτιση ενός Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης, σύμφωνα με το οποίο θα φιλοξενηθεί σε αξιοπρεπείς συνθήκες μεγάλος αριθμός προσφύγων, στην περίπτωση που συγκεντρωθούν στη Βόρεια Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό, ορίστηκε ομάδα εργασίας από υπηρεσιακά στελέχη των εκπροσωπούμενων φορέων, η οποία άμεσα θα εργαστεί για την εκπόνηση του σχεδίου. Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και μεταγενέστερα καθώς αυτό θα υποβληθεί στα αρμόδια Υπουργεία ώστε να αποτελέσει ένα ενιαίο σχέδιο δράσης.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς, κατά τη σύσκεψη, τόνισε ότι:
“Λύση δεν είναι να κλείσουν τα σύνορα. Έτσι το πρόβλημα γίνεται σοβαρότερο και εντονότερο. Θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός δράσεων και προγραμματισμός ενεργειών με όλους τους φορείς, ώστε το Σχέδιο να δώσει λύσεις στο ενδεχόμενο να εγκλωβιστεί ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών.
Θα πρέπει, όπως τόνισε ο κ. Τσουκνιδάς, να υπάρξει μέριμνα από το αρμόδιο Υπουργείο για υγειονομική περίθαλψη, σίτιση και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει στην ομαλοποίηση της κατάστασης. Όλα αυτά για να μπορέσουν να γίνουν πράξη χρειάζεται προγραμματισμός και υπευθυνότητα.
Η τοπική αυτοδιοίκηση από την πλευρά της θα βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις της και θα στηρίξει τις προσπάθειες της Κεντρικής Διοίκησης”.   
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ.