Στον Ακροπόταμο παρευρέθη την ημέρα του εορτασμού των Θεοφανείων ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς, καθώς και στον αγιασμό των υδάτων. Με την δέουσα λαμπρότητα έγινε η τελετή και παρά το κρύο και τη βροχή αρκετός κόσμος παρευρέθη, ενώ 11 άτομα βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού Αξιού, τηρώντας το έθιμο.
12498669_550628568436211_616248210_n
Ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους: “Χρόνια πολλά. Εύχομαι να έχουμε μια Καλή Χρονιά με Υγεία, Αγάπη, Ειρήνη, Αισιοδοξία και Υπομονή. Το 2015 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Οι περιστάσεις απαιτούν να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και με συλλογικότητα, εργατικότητα και αλληλεγγύη να δημιουργήσουμε συνθήκες αντάξιες της ιστορίας του τόπου, του Δήμου και της χώρας μας. Σας εύχομαι ολόψυχα Καλή και Δημιουργική Χρονιά, το Άγιο Πνεύμα να Φωτίσει, να δώσει Ελπίδα και Δύναμη σε όλους“.
Με παρόμοια επισημότητα και εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε ο εορτασμός και στις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου Χαλκηδόνος, όπου εκεί παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Διοίκησης του Δήμου μας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, όπου αργότερα έγινε ο Αγιασμός Υδάτων και η Κατάδυση Τιμίου Σταυρού, ενώ η προσέλευση του κόσμου (δημοτών και μη) ήταν μεγάλη παρά το τσουχτερό κρύο.