Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι εργασίες του Συνεδρίου άρχισαν με αφιέρωμα στην επικείμενη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), στο πλαίσιο του οποίου απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις της ΠΕΔΚΜ στις Δημάρχους Βισαλτίας κα Αγνή Δουβίτσα και Σκύδρας κα Αικατερίνη Ιγνατιάδου.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί:  από την Υφυπουργό Εσωτερικών κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο, τους Βουλευτές κ.κ. Θεόδωρο Καράογλου ( ΝΔ), Γεώργιο Αρβανιτίδη (Δημοκρατική Συμπαράταξη) και Ιωάννη Δελλή (ΚΚΕ) τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, την Αντιπεριφερειάρχη κα Βούλα Πατουλίδου, τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Βασίλειο Καραμάνη, την Εκπρόσωπο της ΠΟΕ-ΟΤΑ κα Μαρία Κατρούδη.
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο οποίος περιέγραψε συνοπτικά το ασφυκτικό πλαίσιο εντός του οποίου καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους οι Δήμοι.
Στο παρόν συνέδριο παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μηντσιούδης.
FB_IMG_1457182626471
Μετά από την τοποθέτηση και του Δημάρχου Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδά, καθώς και την διεξαγωγή εκτεταμένου και γόνιμου διαλόγου μεταξύ των συνέδρων, το Συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με την έκδοση Ψηφίσματος, που αναφέρεται στα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, αλλά και σε θέματα της τρέχουσας αυτοδιοικητικής και κοινωνικής επικαιρότητας.
Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Α.Π.Θ. με τον Καθηγητή τους κ. Θεόδωρο Χατζηπαντελή.
ΨΗΦΙΣΜΑ