Ξεκινούν από την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, τα έργα επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην ΔΚ Νέας Μεσήμβριας του Δήμου μας.
Ουσιαστικά, αρχίζει η υλοποίηση της πρώτης φάσης επέκτασης του φυσικού αερίου σε περιοχές του Δήμου Χαλκηδόνος από την εταιρεία διανομής αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), όπως είχαμε δηλώσει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας.
Στις 13/9/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Τοπικό Κατάστημα της Νέας Μεσήμβριας μεταξύ του Δημάρχου Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδά και της εταιρείας ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Ν. Μεσήμβριας κ. Μασκαλίδης, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κκ Καϊξής και Δελάκη-Μπουϊκίδου, ο Αντιδήμαρχος κ. Μωυσίδης Βλαδίμηρος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Ξενίδης και Δεμερτζής.
Ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς, ανέφερε ότι ξεκινάει επιτέλους η υλοποίηση ενός αιτήματος πολλών ετών, για το οποίο πρέπει να συνδράμουν όλοι ώστε να πετύχει η εγκατάσταση αλλά και η επέκτασή του. Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό, τόσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων όσο και για το περιβάλλον, ενώ στο σχεδιασμό της Διοίκησης είναι να υπάρχουν νέες επεκτάσεις αγωγών σε άλλες περιοχές του Δήμου Χαλκηδόνος, σύμφωνα πάντοτε με το ενδιαφέρον των δημοτών και τις αιτήσεις που κατατίθενται. “Στην Νέα Μεσήμβρια συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον των πολιτών είναι πολύ μεγάλο και η ευχάριστη είδηση που μας φέρνει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ σήμερα, δίνει μια νέα πνοή ανάπτυξης για τον τόπο και το Δήμο μας, την οποία πρέπει όλοι να διατηρήσουμε. Σε συνδυασμό με τα έργα αποχέτευσης Ν. Μεσήμβριας-Βαθυλάκκου που θα ξεκινήσουν άμεσα, πιστεύουμε ότι η αναβάθμιση της περιοχής είναι δεδομένη ”, τόνισε ο κ. Τσουκνιδάς.
Ο χάρτης του δικτύου της Α Φάσης υλοποίησης του έργου για τη Ν. Μεσήμβρια είναι:

Ανάλογα με τις αιτήσεις και το ενδιαφέρον των πολιτών, θα είναι δυνατή και η επέκταση του Δικτύου μελλοντικά, όπως έχει αναφερθεί κατά καιρούς, οι οποίες συνεχίζουν να κατατίθενται στο Κατάστημα της Νέας Μεσήμβριας. Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη σύνδεσης είναι δωρεάν για τους καταναλωτές και η αίτηση δεν είναι δεσμευτική.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ