Σας περιμένουμε όλους στην εναρκτήρια εκδήλωση του ευρωπαϊκού διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11/2/2019 και ώρα 12.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκηδόνος (ΚΑΠΗ Κουφαλίων, 1ος όροφος).
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων στο έργο προβλέπεται η αγορά κινητής μονάδας υγείας και η προμήθεια εξοπλισμού τηλεϊατρικής για σύνδεση με το Γ.Ν. Παπαγεωργίου αλλά και λοιπού ιατρικού εξοπλισμού για δωρεάν εξετάσεις στους δημότες του Δήμου Χαλκηδόνος.

Το έργο «Health Care Center», όπου εγκρίθηκε τελικώς το 2018, μετά από υποβολή συμμετοχής του Δήμου το 2016, περιλαμβάνει Δράσεις για:
– Την αναβάθμιση του εξοπλισμού των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής φροντίδας σε Περιφερειακό Δήμο.
– Την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ περιφερειακών και τοπικών φορέων υγείας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα φροντίδας υγείας.
– Την ανάπτυξη κοινών διασυνοριακών σχεδίων και προγραμμάτων για την ανταλλαγή προσωπικού και πληροφοριών μεταξύ των δομών υγείας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας στη διασυνοριακή περιοχή.
Μέσω των Δράσεων θεωρείται πως θα διασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή των πολιτικών προστασίας της δημόσιας υγείας στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και της Επαρχίας του Μπλαγκόεβγκραντ, ώστε να επιτευχθούν στη διασυνοριακή περιοχή α) η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας και πρόνοιας, β) η βελτίωση της προσβασιμότητας στις υπηρεσίες αυτές και γ) η πρόληψη κινδύνων υγείας, ιδίως των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.