Σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών ύψους 100.000 ευρώ προχωρά έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χαλκηδόνος Σταύρου Αναγνωστόπουλου η διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να εξοπλιστούν άμεσα με τάμπλετ όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Δήμου για τις ανάγκες της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι παρουσία του Δημάρχου Χαλκηδόνος, της Αντιδημάρχου Παιδείας, Μαρίας Κωστοπούλου και της Γ.Γ. του Δήμου, Ευλαμπίας Μπουρουτζή και αναμένεται να εισηγηθεί ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκηδόνος την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Δήμος μας θέλοντας να στηρίξει τα σχολεία και τους μαθητές της σχολικής μας κοινότητας και να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία θα προβεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του Ν.4690/2020 στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών για την προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού από τις Σχολικές Επιτροπές για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

“Προχωρούμε στην οικονομική ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι μαθητές μας θα έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο όπου έχει ανασταλεί η δια ζώσης εκπαίδευση και η σχολική κοινότητα αναγκάζεται να λειτουργεί με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος τονίζοντας ότι “αποτελεί υποχρέωση αλλά και ηθικό μας καθήκον να στηρίξουμε έμπρακτα τους μαθητές του Δήμου μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τάμπλετ για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης”.

“Όλοι μας οφείλουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της σχολικής κοινότητας και να στηρίζουμε όλους όσους έχουν ανάγκη. Οι μαθητές αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και θα πρέπει με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε την προσπάθειά τους για μάθηση”, δήλωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Μαρία Κωστοπούλου.