Την αναπτυξιακή του τροχιά συνεχίζει ο Δήμος Χαλκηδόνος με την έγκριση τριών πολύ σημαντικών έργων για την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου εγκρίθηκε η κατακύρωση του έργου με τίτλο «Κατασκευή Αποχέτευσης Ομβρίων στην Επέκταση του οικισμού Κουφαλίων του Δ. Χαλκηδόνος» και το οποίο αφορά στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στο σύνολο της περιοχής Επέκτασης Σχεδίου Κουφαλίων, δηλαδή την νέα οικιστική περιοχή τόσο στο δυτικό όσο και στο νότιο τμήμα του παλαιού οικισμού των Κουφαλίων. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή των Κουφαλίων, προϋπολογισμού μελέτης 3.529.326,11 ευρώ (άνευ Φ.Π.Α), το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την ανάθεση κατασκευής του έργου με τίτλο: «Κατασκευή έργων συλλογής μεταφοράς λυμάτων Δ.Κ. Αδένδρου», συνολικού προϋπολογισμού 8.585.708,16 ευρώ (άνευ Φ.Π.Α), ανοίγοντας τον δρόμο για την εκτέλεση του σημαντικού αυτού έργου πνοής για την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης εγκρίθηκε η Ανάδειξη Προσωρινού Αναδόχου για το διαγωνισμό του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δ.Α.Κ. Γέφυρας», συνολικού προϋπολογισμού 570.564,52 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.. Το εν λόγω έργο προβλέπει την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ Γέφυρας, με επεμβάσεις στα συστήματα αλλά και τον εξοπλισμό του κτιρίου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος “εργαζόμαστε καθημερινά για την ανάπτυξη του τόπου μας. Δε μένουμε στα λόγια και προσπαθούμε με συστηματική δουλειά να κάνουμε πράξεις όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας. Προωθούμε με σχέδιο και επιμονή την αναπτυξιακή ατζέντα του Δήμου μας”.

“Αυξάνουμε το ρυθμό υλοποίησης του τεχνικού μας προγράμματος, επιταχύνοντας τις διαδικασίες έργων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και δρομολογώντας νέες παρεμβάσεις σε όλη την επικράτεια του Δήμου”, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.