Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Χαλκηδόνος για την επανέναρξη της λειτουργίας τους, από αύριο, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Η διοίκηση του Δήμου και η Αντιδημαρχία Παιδείας σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και την ομαλή επάνοδο μαθητών και εκπαιδευτικών σε αυτές.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία των σχολικών μονάδων σε συνθήκες πλήρους υγειονομικής ασφάλειας. «Καθ’ όλη την περίοδο που τα σχολεία παρέμεναν κλειστά, ο Δήμος προχώρησε σε απολυμάνεις και καθαρισμούς καθώς και σε εργασίες συντήρησης, ελαιοχρωματισμούς και επισκευές, όπου υπήρχε ανάγκη. Τόσο τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, όσο και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου μας θα λειτουργήσουν με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν οριστεί», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Μαρία Κωστοπούλου «όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας είναι έτοιμες να υποδεχτούν αύριο με ασφάλεια τους μαθητές. Το προσωπικό καθαριότητας βρίσκεται στις θέσεις του ενισχυμένο και με εργαζόμενες από τα σχολεία Β΄θμιας Εκπαίδευσης ενώ υπάρχει πλήρης επάρκεια σε καθαριστικά και αντισηπτικά. Επίσης, θα διανεμηθούν μάσκες στους διευθυντές όλων των σχολείων για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Παράλληλα, η κα Κωστοπούλου συστήνει προς τους γονείς και συνοδούς να μη συνωστίζονται στις εισόδους των σχολικών μονάδων και να ακολουθούν το πρόγραμμα και τις οδηγίες των διευθυντών των σχολείων.