Μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής επισκέφτηκαν σήμερα στο γραφείο του στο Δημαρχείο τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος, Σταύρο Αναγνωστόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσουν για το project που έχουν ετοιμάσει, ένα smartwatch για άτομα με προβλήματα ακοής.

Οι μαθητές, οι οποίοι είναι δημότες Χαλκηδόνος, έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερη χαρά από τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος, την Αντιδήμαρχο Παιδείας Μαρία Κωστοπούλου και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μενέλαο Κορδονούρη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους οι μαθητές ενημέρωσαν τον κ. Αναγνωστόπουλο και τους δύο Αντιδημάρχους για το Viband -S, ένα καινοτόμο smartwatch από υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον, το οποίο φιλοδοξεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ακοής. Όπως είπαν πρόκειται για ένα ερευνητικό και εκπαιδευτικό project 15 μαθητών του Γενικού & Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, πέντε εκ των οποίων είναι δημότες του Δήμου Χαλκηδόνος.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος συνεχάρη τους μαθητές για την προσπάθειά τους αυτή τονίζοντας ότι αποτελούν παράδειγμα της νέας γενιάς που προσπαθεί, εξελίσσεται, καινοτομεί, ενδιαφέρεται για τα ΑμεΑ και νοιάζεται για το περιβάλλον. «Θα πρέπει να είμαστε όλοι μας περήφανοι που νέα παιδιά αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους για να εργαστούν ομαδικά για ένα project το οποίο θα βοηθήσει αρκετά τους συνανθρώπους μας με προβλήματα ακοής. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα παιδιά είναι γέννημα θρέμμα του τόπου μας», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος. «Αυτή την νέα γενιά θέλουμε, αυτήν εμπιστευόμαστε», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος, η δημοτική αρχή στηρίζει την προσπάθεια των μαθητών και θα βρίσκεται στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστούν. «Μακάρι να σας μιμηθούν και άλλα παιδιά», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος απευθυνόμενος στους μαθητές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μαθητές με το project αυτό συμμετέχουν στον διαγωνισμό για την ανάδειξη των τριών καλύτερων «εικονικών επιχειρήσεων» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο https://jagreece.org/promovoting/, να εντοπίσετε το λογότυπο της επιχείρησης VIBAND και να στηρίξετε την προσπάθεια των μαθητών.