Συνεχίζονται οι εργασίες αποψίλωσης της βλάστησης που αναπτύσσεται στα πλαϊνά σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου Χαλκηδόνος από την αρμόδια Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος.

Παράλληλα, με ταχύ ρυθμό εκτελούνται αυτές τις ημέρες και οι εργασίες κοπής κλαδιών, αποψίλωσης χόρτων και εκρίζωσης της φυτικής βλάστησης σε δημοτικούς χώρους, πάρκα κτλ.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Ιωάννης Μπατζαρακίδης “οι εν λόγω παρεμβάσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα εργασιών, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στο σύνολο του Δήμου μας και συμβάλλει στην εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών υποδομών για τους συνδημότες μας”.

“Οι εργασίες αποψίλωσης της βλάστησης που αναπτύσσεται στα πλαϊνά σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου μας πραγματοποιούνται με ένα πολυμηχάνημα τύπου Unimog το οποίο χρησιμοποιεί ως παρελκόμενο στον βραχίονα του ειδικό καταστροφέα για κοπή χόρτου και κλαδιών”, είπε ο κ. Μπατζαρακίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποψίλωση πραγματοποιείται παράλληλα και με δύο γεωργικούς ελκυστήρες οι οποίοι σε συνδυασμό με τα παρελκόμενα χορτοκοπτικά αποψιλώνουν χώρους πρασίνου και ακριανά σημεία του οδικού δικτύου για την καλύτερη και ασφαλέστερη διέλευση των διερχομένων οχημάτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Χαλκηδόνος καθ’ όλη τη διάρκεια των θερινών μηνών, όπου η βλάστηση είναι ιδιαίτερα έντονη.