Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της οικολογικής ευαισθησίας των κατοίκων του ο Δήμος Χαλκηδόνος διοργανώνει, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου 2021 σειρά δράσεων και παρεμβάσεων.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εθελοντικούς καθαρισμούς χώρων πρασίνου, φυτεύσεις λουλουδιών και ενημερώσεις σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης θα στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου στην κατεύθυνση ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα οφέλη της ανακύκλωσης συσκευασιών και το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 θα τοποθετήσει επιδαπέδια banners και σταντ στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Κουφαλίων όπου συνεργάτες της ΕΕΑΑ θα προτρέπουν τους πολίτες να ελέγξουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη λειτουργία της ανακύκλωσης κερδίζοντας μικρά συμβολικά δώρα όπως τσάντες ανακύκλωσης, μαγνητάκια, γόμες κτλ.

Το πρωί της Κυριακής 6 Ιουνίου 2021 θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός χώρων πρασίνου από εθελοντικές ομάδες του Δήμου μας, καθώς και φυτεύσεις λουλουδιών και στις τρεις δημοτικές ενότητες.

“Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο η Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων, γύρω από θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Η διοίκησή μας έχει τοποθετήσει τα θέματα περιβάλλοντος σε άμεση προτεραιότητα, με την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων στους τομείς του πρασίνου, της ανακύκλωσης και της καθαριότητας, καθώς πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη είναι άμεσα συνυφασμένη με το περιβάλλον”, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

ΦΩΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ