Με εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χαλκηδόνος τιμήθηκε σήμερα, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, με κάθε επισημότητα η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Σε όλες τις κοινότητες πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα και δοξολογία στους Ιερούς Ναούς καθώς και εκφώνηση πανηγυρικών λόγων. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων σε ηρώα από εκπροσώπους πολιτικών φορέων και τοπικών αρχών.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στη Χαλκηδόνα. «Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των Ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για να είναι η Μακεδονία μας ελεύθερη. Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι», τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος σημειώνοντας ότι ο Μακεδονικός Αγώνας αποτελεί μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας.

Δείτε φωτογραφίες:

Tags: , Last modified: 17/10/2021
Άρθρο Δήμου Χαλκηδόνος
Privacy Overview

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.