Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δωρεάν δράση πλήρους μαστολογικού ελέγχου σε γυναίκες ανασφάλιστες με περιορισμένους οικονομικούς πόρους που διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλκηδόνος και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Υγείας της ΠΚΜ και το Γυναικείο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης».

Με το σύνθημα “Επειδή… κάθε γυναίκα είναι πολύτιμη και νόσος δεν είναι μόνο ο covid”, ανασφάλιστες γυναίκες δικαιούχοι της δράσης υποβλήθηκαν σήμερα σε διαγνωστικό έλεγχο από την Ιατρό Χειρουργό -Ειδικό Παθήσεων Μαστού και Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης», Γιώτα Σασσοπούλου και την ιατρό, μέλος του Σωματείου, Αννέτα Λειβαδιώτου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν για τη διενέργεια των δωρεάν  μαστογραφιών και υπερηχογραφημάτων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε διαγνωστικό εργαστήριο της περιοχής μας.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Γυναικείου Φιλανθρωπικού Σωματείου «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης» “η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση, την κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό και τη μαστογραφία και τις άλλες απεικονιστικές εξετάσεις. Για το λόγο αυτό συστήνουμε σε όλες τις γυναίκες να μην παραλείπουν τις εν λόγω εξετάσεις, καθώς η πρόληψη σώζει ζωές”. “Φέτος τον Οκτώβριο, μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού,  σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας προσφέρουμε δωρεάν πλήρη μαστολογικό έλεγχο σε γυναίκες με περιορισμένους οικονομικούς πόρους, δράση που πραγματοποιούμε σήμερα στη Χαλκηδόνα για τις γυναίκες κατοίκους της περιοχής”, συμπλήρωσε.

“Με τη σημερινή δράση προωθούμε το μήνυμα της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού με στόχο να ευαισθητοποιήσουμε όλες τις γυναίκες του Δήμου μας ώστε να φροντίσουν το πιο πολύτιμο δώρο, την υγεία τους”, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί η σημερινή δράση υποστηρίζοντας ότι “στόχος μας είναι η προάσπιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας και η προώθηση της σημασίας της πρόληψης”.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Ανέστης Ανεστίδης τόνισε ότι “ο Δήμος μας στηρίζει δράσεις σαν τη σημερινή, οι οποίες αποτελούν μια ευκαιρία για να βοηθηθούν και να ωφεληθούν οι κάτοικοι της τοπικής μας κοινωνίας, μέσα από μια σειρά προγραμμάτων πρόληψης και ενημέρωσης σε θέματα υγείας”.

Να σημειωθεί ότι η δράση πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο της Χαλκηδόνας με τη συνδρομή της Ιατρού, Αθηνάς Ασβεστοπούλου.