Με μαθητικές παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον Covid-19, κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» στον Δήμο Χαλκηδόνος.

Στις Δημοτικές Ενότητες Κουφαλίων, Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνος, έγινε σημαιοστολισμός σε δημόσια κτίρια και πλατείες, εψάλη επίσημη δοξολογία στους ιερούς ναούς και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώ έγινε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα από εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας και τοπικών αρχών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις με ολιγομελή τμήματα σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος συμμετείχε στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό «Ζωοδόχου Πηγής» στον Άγιο Αθανάσιο και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων, αποδίδοντας τιμές στους ήρωες του 1940.

Με το πέρας της μαθητικής παρέλασης ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της 28ης Οκτωβρίου και τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της, τονίζοντας ότι: «Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί για όλους τους Έλληνες μια ιστορική ημέρα, μια ημέρα μνήμης, που συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού λαού. Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την Ελλάδα που δικαιούται να είναι υπερήφανη. Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των ηρώων που ύψωσαν το ανάστημά τους στον εχθρό, πάλεψαν για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα ιδανικά και την ελευθερία». «Πολλές φορές τα «OXI» είναι αυτά που γράφουν την ιστορία κάθε Έθνους. Αυτό θα πρέπει να το θυμόμαστε. Να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε δυνατοί. Άλλωστε η σημερινή ημέρα συμβολίζει τη διαρκή μάχη των Ελλήνων. Χρόνια πολλά σε όλους», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.