Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό, Στέλιο Πέτσα είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος παρουσία και του Γενικού Διευθυντή της ΚΕΔΕ, Γιάννη Καραγιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους Δήμους καθώς και το θέμα της κάλυψης του ενεργειακού κόστους λειτουργίας του Δήμου και της ΔΕΥΑΧ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην πορεία των προγραμμάτων “Αντώνης Τρίτσης” και “Φιλόδημος”. Όπως ενημέρωσε τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος ο κ. Πέτσας υπογράφεται άμεσα η τροποποίηση της πράξης ένταξης του δικτύου αποχέτευσης Προχώματος καθώς και της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Ακροποτάμου, έπειτα από σχετικό αίτημα τροποποίησης που είχε υποβάλει ο Δήμος προκειμένου να συμπεριληφθεί και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του Ακροποτάμου.

Επίσης, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται και η έγκριση της πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος για το αποχετευτικό δίκτυο Αγχιάλου και το αποχετευτικό δίκτυο Αγίου Αθανασίου, ένα έργο πνοής για τον Δήμο προϋπολογισμού 2.479.459,68 ευρώ. Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην ενεργειακή αναβάθμιση όλων των αντλιοστασίων ύδρευσης του Δήμου Χαλκηδόνος και την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, ενός πολύ σημαντικού έργου της ΔΕΥΑΧ, προϋπολογισμού 2.359.955,00 ευρώ, για τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν άμεσα. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πρόταση του Δήμου για την “Ανάδειξη και προβολή του φυσικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της μεγάλης νησίδας του Αξιού”, ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα αναδείξει την περιοχή και θα προβάλει τον τόπο μας, υποσχόμενος μάλιστα ότι θα επισκεφθεί με την πρώτη ευκαιρία τον Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος επισκέφθηκε και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίσθηκε η έμφαση που δίνει ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος στις προκηρύξεις για συγκεκριμένα έργα, π.χ. νέα δημόσια έργα αγροτικής οδοποιίας και αρδευτικών δικτύων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την έναρξη κατασκευής του αρδευτικού δικτύου Νέας Μεσήμβριας το οποίο βρίσκεται σε τελικό στάδιο καθώς και στη δυνατότητα κατασκευής νέων αρδευτικών δικτύων για την άρδευση των υψωμάτων, έργο στο οποίο αναμένεται η βοήθεια του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας με τεχνική υποστήριξη.