Με λαμπρότητα και με τη δέουσα επισημότητα τιμήθηκε στο Δήμο Χαλκηδόνος η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Σε όλες τις κοινότητες του δήμου εψάλη επίσημη δοξολογία και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων σε ηρώα και στις τρεις δημοτικές ενότητες Κουφαλίων, Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 201 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης κορυφώθηκαν με τις παρελάσεις, στις οποίες συμμετείχαν μαθητές και μέλη πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που παρακολούθησε.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στις εκδηλώσεις καθώς νοσεί από κορωνοϊό σε μήνυμά του τόνισε ότι: «Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποδώσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν με τον αγώνα τους, διαμέσου των αιώνων, άσβεστη τη φλόγα του Έθνους και της Ορθοδοξίας». «Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε εμάς, μεταξύ άλλων, τα δύο υπέρτατα αγαθά: την ανεξαρτησία ως Έθνος και την Ελευθερία μας ως λαό. Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά πατρίδα! Χρόνια πολλά σε όλους», σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Πρόεδροι της ΔΕΥΑΧ και του ΟΚΠΑΧ συμμετείχαν στις δοξολογίες που πραγματοποιήθηκαν στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς, κατέθεσαν στεφάνια στα μνημεία των πεσόντων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και παραβρέθηκαν στις παρελάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: