Στην ενίσχυση της μετακίνησης με ποδήλατα προχωρά ο Δήμος Χαλκηδόνος με την προμήθεια δωρεάν κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, καθώς εγκρίθηκε σχετικό πρόγραμμα που επιχορηγεί τον Δήμο με 255.961,56 ευρώ.

Η πρόταση περιλαμβάνει την προμήθεια 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης. Στην παρούσα φάση, περιλαμβάνονται πέντε (5) σημεία χωροθέτησης των σταθμών, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, τα οποία θα εξυπηρετούν 30 ηλεκτρικά ποδήλατα εκ των οποίων 2 θα είναι για ΑΜΕΑ.

Οι παραπάνω υπηρεσίες θα επιτρέπουν την αυτόματη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού, που θα δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν και να χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Χαλκηδόνος.

“Μετά από πρόταση που υποβάλαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση ενός νέου σημαντικού φιλοπεριβαλλοντικού έργου με στόχο  να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον για τους κατοίκους της περιοχής μας”, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος. Όπως ανέφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος “ως δημοτική αρχή αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο, με στόχο όχι μόνο την αναβάθμιση του Δήμου μας αλλά και της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας”.