Έμφαση στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών δίνει ο Δήμος Χαλκηδόνος με την εκτέλεση σημαντικών έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους. Με ενέργειες του Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου και κατόπιν σχετικής αίτησης χρηματοδότησης προς το Υπουργείο Υποδομών εξασφαλίστηκε μια ακόμη χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ για αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου του Δήμου Χαλκηδόνος.

«Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της διοίκησής μας στην προσπάθεια εκμετάλλευσης κάθε φύσης χρηματοδότησης και πόρων για την κατασκευή έργων υποδομής», δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει τον Υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη για το ενδιαφέρον του και την άμεση ανταπόκρισή του.

Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί άμεσα ενώ έχει ήδη δημοπρατηθεί και εκτελείται το έργο «Ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις Δημοτικών Οδών Δήμου Χαλκηδόνος» προϋπολογισμού 3.300.000 ευρώ. Παράλληλα, εκτελείται το έργο «Ανάπλαση, κατασκευή αποχέτευσης ομβρίων και ασφαλτόστρωση στο βόρειο δυτικό τμήμα του οικισμού Κουφαλίων του Δήμου Χαλκηδόνος» προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Επίσης, δημοπρατείται εντός του καλοκαιριού το έργο «Ανάπλαση και ασφαλτόστρωση σε οδούς των οικισμών Αγίου Αθανασίου, Χαλκηδόνος, Γέφυρας του Δήμου Χαλκηδόνος», προϋπολογισμού 500.000 προϋπολογισμού ενώ άμεσα αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο «Αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος οδικού δικτύου στον Δήμο Χαλκηδόνος (Άδενδρο, Παρθένιο, Μικρό Μοναστήρι», προϋπολογισμού 1.187.000 για το οποίο έχει υπογραφεί σχετική προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται συνολικά για ένα πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων προϋπολογισμού 6.100.000 εκ. ευρώ, το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία του Δήμου, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, δεν σταματά εδώ αλλά θα συνεχιστεί με ανάλογες ενέργειες και ανάλογες προτάσεις χρηματοδότησης ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες στον Δήμο Χαλκηδόνος. «Με συνεχή δουλειά, πιστοί στις δεσμεύσεις μας συνεχίζουμε τα έργα οδοποιίας σε κάθε γωνιά του Δήμου Χαλκηδόνος, με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης του οδικού δικτύου και κατά συνέπεια την αναβάθμιση της ζωής στον τόπο μας», τόνισε ο Δήμαρχος και κατέληξε: «Ως διοίκηση θα συνεχίσουμε να προγραμματίζουμε και να υλοποιούμε έργα, τα οποία αλλάζουν την εικόνα του Δήμου μας».