Τη σύμβαση εργασιών συντήρησης των σχολικών κτιρίων του Δήμου Χαλκηδόνος, προϋπολογισμού που ξεπερνά το 1,3 εκατομμύρια ευρώ, υπέγραψε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Στόχος των νέων εργασιών, που αποτελούν συνέχεια ανάλογων παρεμβάσεων, τις οποίες πραγματοποίησε η Διοίκηση του Δήμου την τελευταία τριετία μέσω των σχολικών επιτροπών και μέσω άλλων δυο εργολαβιών συντήρησης και αποκατάστασης στο σύνολο της σχολικής κοινότητας, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαλκηδόνος.

“Μια από τις βασικές προτεραιότητες της Διοίκησής μας είναι η ουσιαστική υποστήριξη και αναβάθμιση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας και η βελτίωση της σχολικής υποδομής στο σύνολο του Δήμου μας”, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος. “Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το έργο της επισκευής και συντήρησης των σχολικών μονάδων του Δήμου μας το οποίο έχει ως απώτερο σκοπό, τόσο τη διασφάλιση των συνθηκών ασφαλείας των μαθητών και εκπαιδευτικών, όσο και τη λειτουργικότητα των σχολικών δομών”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος και συμπλήρωσε: “Με στοχευμένες παρεμβάσεις και έργα, επιδιώκουμε να βελτιώνουμε διαρκώς αυτές τις συνθήκες και με τη νέα εργολαβία που μόλις υπογράψαμε έχουμε τη δυνατότητα για ακόμα περισσότερες, σημαντικές τεχνικές επεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου μας”.

 Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Μαρία Κωστοπούλου τόνισε ότι “η διατήρηση ιδανικών συνθηκών σε όλα τα σχολικά μας κτίρια, ήταν και παραμένει ψηλά στις προτεραιότητές μας”. “Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας ώστε όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν όμορφες αίθουσες και ασφαλείς χώρους”, είπε η κα Κωστοπούλου προσθέτοντας πως “στις εργασίες που θα εκτελεστούν περιλαμβάνονται χρωματισμοί, διαμορφώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ηλεκτρολογικές εργασίες, αντικαταστάσεις κουφωμάτων, αλλαγή φωτιστικών, αντικεραυνική προστασία κ.α.”.