Έργα συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 9 εκ. ευρώ περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χαλκηδόνος για το 2023, το οποίο εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα, που πρότεινε η Δημοτική Αρχή, αποτελείται κυρίως από μια σειρά έργων υποδομής που είναι ήδη σε εξέλιξη, καθώς και από έργα που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι και έθεσαν τις δικές τους προτεραιότητες με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Μεταξύ των νέων έργων είναι οι αποκαταστάσεις οδικού δικτύου, εργασίες διαμόρφωσης και συντήρησης αγωνιστικών χώρων ποδοσφαίρου, εργασίες αναβάθμισης αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, ανάπλαση πλατειών και κοινοχρήστων χώρων καθώς επίσης εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μιας σειράς νέων παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκηδόνος. Ενώ, μεταξύ των συνεχιζόμενων έργων που αποτελούν και το κύριο μέρος του τεχνικού προγράμματος είναι η συντήρηση ασφαλτοτάπητα δημοτικών δρόμων, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας,  συντήρηση σχολικών κτιρίων, εργασίες οδοποιίας και δημιουργία πράσινου σημείου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος «το Τεχνικό Πρόγραμμα αποτυπώνει τον κύριο στόχο και την καθημερινή προσπάθεια της Διοίκησής μας για παρέμβαση σε κάθε γωνιά του Δήμου».

«Από την αρχή της θητείας μας και μέχρι σήμερα έχουμε δημοπρατήσει μια σειρά σημαντικών έργων, έχουμε πετύχει χρηματοδοτήσεις και έχουμε υπογράψει ήδη αρκετές συμβάσεις», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος και συμπλήρωσε: «Κατά γενική ομολογία ο Δήμος Χαλκηδόνος έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, ξεμπλοκάροντας παράλληλα χρόνια ζητήματα. Στη μεμψιμοιρία ορισμένων που το μόνο που επιθυμούν είναι να αποτύχει η σημερινή διοίκηση απαντάμε με πρόγραμμα και αναπτυξιακό σχεδιασμό. Στο μηδενισμό την καλύτερη απάντηση δίνουν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι βλέπουν τα έργα και δεν αρκούνται στα λόγια. Είμαστε εδώ και προχωράμε με αποφασιστικότητα για μια νέα θητεία το 2023».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλες τις υπεύθυνες δυνάμεις που στήριξαν το Τεχνικό Πρόγραμμα.