Η ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις της ήταν το θέμα της σύσκεψης που συγκάλεσε ο Δήμαρχος  Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος στο Δημαρχείο στα Κουφάλια και στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πεδιάδος Θεσσαλονίκης Λαγκαδά Δημήτρης Βαφειάδης με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΓΟΕΒ, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Μπατζαρακίδης, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Αγίου Αθανασίου Αθανάσιος Βαρδαλής, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χαλκηδόνας Παναγιώτης Στράτος, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μικρού Μοναστηρίου Αθανάσιος Κορώνας, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κουφαλίων Χαράλαμπος Πούντος και ο εκπρόσωπος της ομάδας αμπελουργών Αγχιάλου Κώστας Παπαγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα θέματα που απασχολούν τους ΤΟΕΒ της περιοχής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο το θέμα της αύξησης του ενεργειακού κόστους των αντλιοστασίων τα οποία χρησιμοποιούν για την άρδευση των χωραφιών. Ο κ. Βαφειάδης αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν για τη μείωση του κόστους καθώς και σε άλλα προβλήματα τεχνικής φύσεως που αντιμετωπίζουν οι ΤΟΕΒ.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ενημέρωσε τους Προέδρους των ΤΟΕΒ για τις ενέργειες που γίνονται από την πλευρά του Δήμου για τη σύσταση ενεργειακής κοινότητας με τη συμμετοχή, εκτός των νομικών προσώπων των Δήμων, και των ΤΟΕΒ, ώστε μέσα από τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δίνονται από τη νομοθεσία για τις ενεργειακές κοινότητες να επιτευχθεί μεγάλη εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους το οποίο είναι αυτή τη στιγμή δυσβάσταχτο και αποτελεί το κύριο έξοδο και του Δήμου και των ΤΟΕΒ.

Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι των ΤΟΕΒ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις ενέργειες του Δήμου και για το ενδιαφέρον που υπάρχει από τη Δημοτική Αρχή για τη δυνατότητα που δίνει και στους ΤΟΕΒ να συμμετέχουν στην ενεργειακή κοινότητα ώστε να έχουν και αυτοί τα οφέλη που θα προκύψουν στο μέλλον.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου του ΓΟΕΒ στο Δήμο Χαλκηδόνος πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Ζήση Βαϊνά, αυτοψία σε στραγγιστικές και αρδευτικές τάφρους, αρμοδιότητας του ΓΟΕΒ. Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας ο κ. Αναγνωστόπουλος ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΓΟΕΒ να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη συντήρηση του αρδευτικού δικτύου της περιοχής καθώς επίσης να ληφθούν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στον οικισμό της Χαλκηδόνας και διάφορα άλλα μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, όπως είναι το σημείο της εισόδου του Αδένδρου.