Ο Δήμος Χαλκηδόνος και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Χαλκηδόνος με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας διοργανώνουν σειρά ημερίδων με θέματα: Πρώτες Βοήθειες- Καρκίνος του μαστού και του τραχήλου της μήτρας. Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων, της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Χαλκηδόνας, της ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Παύλου Μελά Κορδελιού Ευόσμου Θεσσαλονίκης και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αγχιάλου, Μικρού Μοναστηρίου, Νέας Μεσημβρίας και Προχώματος.

Η πρώτη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Μικρού Μοναστηρίου. Θα ακολουθήσουν οι ημερίδες: την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νέας Μεσημβρίας, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στις 6 το απόγευμα στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Προχώματος και την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγχιάλου.

Εισηγητές στην πρώτη ημερίδα θα είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Κατερίνα Κοκκίνου και ο Εκπαιδευτής Εθελοντής Διασώστης Γεώργιος Μακαβός ενώ ομιλήτρια θα είναι η Μαία του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων Αθηνά Παπαγιαννάτου.

Τον συντονισμό της ημερίδας θα κάνει ο Εθελοντής Διασώστης, Κωνσταντίνος Στογιαννάρης.