Μία νέα, πρωτότυπη και πολύπλευρη δράση αθλητισμού και πολιτισμού, το Axios Running Festival, θα διοργανωθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, μετατρέποντας τη Γιορτή της Μητέρας σε μία ημέρα άθλησης και ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια.

Με την αμέριστη στήριξη του Δήμου Χαλκηδόνος, της τοπικής κοινωνίας και των αθλητικών και κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, ένα δρομικό γεγονός που έλειπε θα γίνει πραγματικότητα, καλύπτοντας τα υψηλότερα ποιοτικά στάνταρ και τις απαιτήσεις κάθε δρομέα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δρόμο- Axios Gold Half Marathon, τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.-Axios Historic Route που απευθύνεται σε πρωταθλητές-τριες αλλά και σε όλους τους δρομείς υγείας, καθώς και τον Οικογενειακό Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος Ενός Μιλίου (1.609,34 μ.). – Axios Social Family Mile, ο οποίος απευθύνεται σε δρομείς και βαδιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης και σε όλη την οικογένεια, αποτελώντας διαδρομή αθλητικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, https://axiosrunningfestival.org.

Η διοργάνωση του Axios Running Festival αποτελεί μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) και οι αγωνιστικές διαδρομές του φέρουν επίσημη πιστοποίηση μέτρησης World Athletics. Παράλληλα συνεργάζεται σε όλους τους τομείς με τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και με τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, γεγονός που συνιστά εγγύηση ποιότητας και επιτυχίας.

Ο νέος θεσμός θα διεξάγεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, συμπίπτοντας με τη Γιορτή της Μητέρας και θα διαθέτει πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού χαρακτήρα.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, αγκάλιασε το νέο δρομικό γεγονός τονίζοντας χαρακτηριστικά: «To “1o Axios Running Festival” είναι προ των πυλών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στον Δήμο μας σε μια προσπάθεια της Δημοτικής μας Αρχής να αποτελέσει θεσμό για την περιοχή μας και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Ευελπιστούμε ότι ο Ημιμαραθώνιος θα αποτελέσει ιδανικό μοντέλο σύνθεσης αθλητισμού, πολιτισμού, τουριστικής προβολής και τοπικής αναπτυξιακής δραστηριότητας, καθώς περιλαμβάνει εκτός από το αγωνιστικό μέρος, δράσεις για την προβολή του πολιτισμού και της ιστορίας του όμορφου τόπου μας. Ανοίγουμε έναν ωραίο δρόμο, και πιστεύουμε ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία. Στις 14 Μαΐου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Δήμο Χαλκηδόνος».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χαλκηδόνος, Διαμαντής Διαμαντής, επισήμανε από την πλευρά του: «Στόχος μας, πέρα από το αθλητικό γεγονός και την προώθηση αυτού του τρόπου ζωής στους δημότες, είναι η ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας και η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών. Παράλληλα, με τον αγώνα με τις πολύ όμορφες διαδρομές, διοργανώνουμε ένα παραδοσιακό γλέντι το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή των πολιτιστικών μας συλλόγων για να γνωρίσουν τόσο οι δρομείς, όσο και οι επισκέπτες τα ήθη και τα έθιμα του Δήμου μας».

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Χαλκηδόνος, Ανδρέας Οκλαλιώτης, υπογράμμισε: «Η διοργάνωση του 1ου Ημιμαραθωνίου είναι αδιαμφισβήτητα ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός για την περιοχή μας. Το αγωνιστικό πρόγραμμα του “1oυ Axios Running Festival” θα καλύπτει όλες τις κατηγορίες των αθλουμένων και όλες τις ηλικίες. Πρωταθλητές-πρωταθλήτριες, δρομείς κάθε ηλικίας και αγωνιστικού επιπέδου θα συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή».

Ο ξεχωριστός χαρακτήρας της διοργάνωσης, ο οποίος πέραν του αθλητικού διαθέτει κοινωνικό, πολιτιστικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα αναδεικνύεται από το αγωνιστικό πρόγραμμα της αλλά και από το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων. Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δρόμος – International Axios Gold Half Marathon θα έχει ως αφετηρία το Δημαρχείο Κουφαλίων, ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. – Axios Historic Route τον Μακεδονικό Τάφο Αγίου Αθανασίου και ο Οικογενειακός Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος Ενός Μιλίου – Axios Social Family Mile το Κλειστό Γυμναστήριο Δ.Α.Κ Γέφυρας.

Κοινό σημείο τερματισμού για τους τρεις δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος είναι το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων (Τόψιν).

Για πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, https://axiosrunningfestival.org.