Η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα τιμηθεί στον Δήμο Χαλκηδόνος την Κυριακή 17 Οκτωβρίου με σειρά εκδηλώσεων, σύμφωνα με το υπ. αρ.4212/28-09-2021 έγγραφο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά:

  • Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου, από καθηγητές και δασκάλους σχετικές με τη σπουδαιότητα του Μακεδονικού Αγώνα, καθώς και την ιστορική σημασία του μαρτυρικού θανάτου του Παύλου Μελά, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτές ισχύουν σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.

  • Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημόσιων και Δημοτικών κτηρίων, των κτηρίων των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών, Επιχειρήσεων του Δημοσίου και των Τραπεζών.

Φωταγώγηση των Δημόσιων και Δημοτικών κτηρίων, Αρχαιολογικών χώρων και μνημείων κατά τις βραδινές ώρες.

Επιμνημόσυνη δέηση στις 10:00 π.μ. στους κατά τόπους Πολιούχους των δημοτικών διαμερισμάτων.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία των Ηρώων στις 10:45 π.μ.

Στη Δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων της ημέρας καλούνται να παραστούν εκπρόσωποι Πολιτικών Αρχών, Διοικήσεων Ν.Π.Δ.Δ., Σχολείων, οργανώσεων  σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η κατάθεση στεφάνου θα πραγματοποιηθεί από έναν μόνο εκπρόσωπο κάθε Νομικού Προσώπου ο οποίος θα παρευρίσκεται στο μνημείο τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του μνημείου.

Επιπλέον, παρακαλούνται οι αντιπροσωπείες των Σωματείων, Ενώσεων και Συλλόγων που θα τιμήσουν την εκδήλωση με την κατάθεση στεφάνων, να είναι ολιγομελείς.