ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου 1970 . Μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει στον Άγιο Αθανάσιο. Είναι γιος του Δημητρίου Αναγνωστόπουλου από τον Άγιο Αθανάσιο και της Παγώνας Βλαϊκίδου από τα Κουφάλια.

Είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο Αικατερίνη Γισδάκη και έχουν αποκτήσει δύο κόρες την Χρυσούλα και την Δήμητρα.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου πήρε το δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού το 1994.

Υπηρέτησε στο στρατό σαν έφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού.

Έχει εργαστεί στο παρελθόν σε μεγάλα τεχνικά γραφεία με αντικείμενο τα δημόσια έργα και συμμετείχε για αρκετά έτη στο δυναμικό του Construction Management, του κεντρικού τμήματος της Εγνατίας Οδού.

Σήμερα διατηρεί τεχνικό γραφείο στον Άγιο Αθανάσιο ως μελετητής δημοσίων και ιδιωτικών οικοδομικών – βιομηχανικών έργων και ειδικών κατασκευών πολιτικού μηχανικού.

Δραστηριοποιείται στο χώρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσ/νίκης των οποίων είναι μέλος.

Επίσης ως ενεργός πολίτης, συμμετέχει σε διάφορους πολιτιστικούς, αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς,  συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και τη διατήρηση των παραδόσεων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Έχει διατελέσει σε διάφορες διοικητικές θέσεις, όπως:

  • Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών
  • Μέλος του Δ.Σ . του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών
  • Μέλος της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής
  • Μέλος της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης
  • Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αγίου Αθανασίου
  • Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ του Δήμου Αγίου Αθανασίου
  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΑΘ Παγίων
  • Μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα

Στις 2 Ιουνίου 2019, εκλέχθηκε Δήμαρχος του Δήμου Χαλκηδόνος, ως επικεφαλής του συνδυασμού ‘’Δύναμη Αναγέννησης – Νέα Αρχή’’ και επανεκλέχθηκε Δήμαρχος του Δήμου Χαλκηδόνος στις 8 Οκτωβρίου 2023.