Με την προσθήκη ενός ακόμη σαρώθρου, μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος”, ενισχύθηκε ο στόλος οχημάτων της Καθαριότητας του Δήμου Χαλκηδόνος με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των παρερχομένων υπηρεσιών καθαριότητας στον Δήμο.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο μηχάνημα, φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινείται αποτελεσματικά σε στενούς δρόμους, πεζόδρομους και πλατείες. Στο βασικό εξοπλισμό του διαθέτει επιπλέον σύστημα πλύσεως – στέγνωσης δαπέδων ενώ έχει τη δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων όπως λεπίδα αποχιονισμού, αλατοδιανομέα, σύστημα νερού υψηλής πίεσης κλπ.

 Το μηχάνημα παρέλαβαν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος, Μενέλαος Κορδονούρης.

“Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεχής ενίσχυση του επιπέδου καθαριότητας του Δήμου μας. Για το λόγο αυτό αξιοποιούμε κάθε χρηματοδότηση προκειμένου να μπορούμε να υλοποιούμε έργα και να βελτιώνουμε τον εξοπλισμό μας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος. “Σήμερα παραλάβαμε ένα νέο μηχάνημα που προστίθεται στον στόλο μας ενώ αναμένεται πολύ σύντομα και η παραλαβή ενός επιπλέον σαρώθρου. Τα νέα αυτά μηχανήματα θα ενισχύσουν σημαντικά την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας για τη σταδιακή ανανέωση του στόλου των οχημάτων του δήμου με σύγχρονα οχήματα, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία πληρούν όλα τα κριτήρια και τις προδιαγραφές”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

“Το νέο σάρωθρο θα αποτελέσει σημαντικό σύμμαχο στην καθημερινή προσπάθεια των εργαζόμενων στην καθαριότητα προκειμένου ο Δήμος μας να παραμένει καθαρός”, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος. Όπως είπε ο κ. Κορδονούρης η ανανέωση του στόλου της Καθαριότητας θα εκσυγχρονίσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες μας ενώ θα συμβάλλει και στην εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση του κόστους συντήρησης των οχημάτων.