Τον Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνο Πολυκάρπου  υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος στα Κουφάλια ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε παρουσία των Αντιδημάρχων Μενέλαου Κορδονούρη και Διαμαντή Διαμαντή και του Ανδρέα Κλεάνθους ο οποίος συνόδευε τον Γενικό Πρόξενο, τονίστηκαν οι αδελφικοί δεσμοί καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ δήμων της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα τον Γενικό Πρόξενο της Κύπρου, τον οποίο και ενημερώσαμε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Δήμου μας ενώ συζητήσαμε το ενδεχόμενο συνεργασίας μας σε διάφορους τομείς όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός κλπ», τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.

Επίσης, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ανέφερε στον κ. Πρόξενο ότι θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την ονοματοδοσία πλατείας πάρκου των Κουφαλίων προς τιμή των Κυπρίων και Ελλήνων πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Αναγνωστόπουλος προσέφερε μια τιμητική πλακέτα στον κ. Πολυκάρπου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή και για την άριστη επικοινωνία που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών καθώς και για την πρότασή του Δημάρχου για την ονοματοδοσία, τονίζοντας ότι θα συμβάλει και ο ίδιος για τις σχετικές διαδικασίες.