Σε τελετές αγιασμών σχολικών μονάδων και στις τρεις δημοτικές ενότητες παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος και μέλη της Δημοτικής Αρχής με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα ο κ. Αναγνωστόπουλος επισκέφτηκε διαδοχικά το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, το Δημοτικό Σχολείο Χαλκηδόνας, το ΕΠΑΛ- ΙΕΚ Κουφαλίων, το Γυμνάσιο Λύκειο Προχώματος, το ΕΠΑΛ Αγίου Αθανασίου και το Λύκειο Χαλκηδόνας, δίνοντας τις θερμές ευχές του για καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως ο Δήμος είναι και θα είναι συμπαραστάτης τους σε ό,τι χρειαστούν. “Προσπαθούμε καθημερινά να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης και εκπαίδευσης. Το σύνολο των υπηρεσιών μας τίθεται στη διάθεση της σχολικής κοινότητας καθόλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος τονίζοντας ότι σημαντική προτεραιότητα της διοίκησης του Δήμου είναι η φροντίδα των σχολικών συγκροτημάτων και γι αυτό το λόγο πραγματοποιούνται, όπως είπε, συνεχώς εργασίες βελτίωσής τους.

“Σήμερα η σκέψη μας και η καρδιά μας βρίσκεται κοντά στους μαθητές και τις οικογένειες τους, των οποίων τα σχολεία όπως και οι κατοικίες τους θάφτηκαν στις λάσπες των πρωτοφανών πλημμυρών”, δήλωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος καταλήγοντας: “Όλοι μαζί θα δείξουμε την αλληλεγγύη μας και θα τους συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο”.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τα σχολεία του Δήμου Χαλκηδόνος έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς οι σχολικές επιτροπές σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, τις διευθύνσεις των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων, έγκαιρα υλοποίησαν σειρά παρεμβάσεων στα σχολικά κτίρια, που τα καθιστούν ασφαλή και λειτουργικά.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Μαρία Κωστοπούλου ευχήθηκε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά. “Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά. Στην αφετηρία της, εύχομαι καλή πρόοδο και δημιουργική πορεία, σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες. Εύχομαι, συνάμα, δύναμη και αντοχή στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς για την εξαιρετικά σημαντική αποστολή που αναλαμβάνουν”, τόνισε η κα Κωστοπούλου.