Με μαθητικές παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» στον Δήμο Χαλκηδόνος.
Στις Δημοτικές Ενότητες Κουφαλίων, Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνος, έγινε σημαιοστολισμός σε δημόσια κτίρια και πλατείες, εψάλη επίσημη δοξολογία στους ιερούς ναούς και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώ έγινε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, της σχολικής κοινότητας και τοπικών αρχών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις με τη συμμετοχή τμημάτων μαθητών, σπουδαστών και συλλόγων.
Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος συμμετείχε στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό «Αγίου Αθανασίου» στα Κουφάλια και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων, αποδίδοντας τιμές στους ήρωες του 1940. Με το πέρας της μαθητικής παρέλασης ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής επετείου.
«Σήμερα ξημέρωσε η 83 επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, της ημέρας που γράφτηκε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Έχουμε χρέος απέναντι στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν να διαφυλάξουμε το διαχρονικό μήνυμα της ημέρας αυτής και να το έχουμε σαν οδηγό μας στην καθημερινή μας ζωή. Από αυτήν την ηρωική πράξη, ας αντλήσουμε όλοι μας δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.