Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με τίτλο: «Πρόληψη και κληρονομικότητα» που διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλκηδόνος και το Κέντρο Κοινότητος Δήμου Χαλκηδόνος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Κουφάλια με στόχο την ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, καθώς και την ενεργοποίησή τους για τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας η μαία του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων, Νανά Παπαγιαννάτου αναφέρθηκε στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου αναλύοντας όλα τα απαραίτητα πρακτικά βήματα πρόληψης καθώς και στο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά». Η γενετίστρια, Ελεάννα Δαρμανή αναφέρθηκε στην κληρονομικότητα και το ρόλο που παίζει στο ενδεχόμενο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στην αξία της ενημέρωσης και της πρόληψης τονίζοντας ότι “οφείλουμε όλοι να είμαστε παρόντες στον αγώνα για την ενημέρωση και την πρόληψη, για να συμβάλουμε, όσο μπορούμε, ώστε να σωθούν ζωές”. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Διαμαντής Διαμαντής τόνισε ότι ο Δήμος Χαλκηδόνος θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ενημέρωση των πολιτών, σε τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η υγεία.

Το συντονισμό της ημερίδας πραγματοποίησε η Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητος, Πασχαλίνα Μπρούσα.

Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ