Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χαλκηδόνος καθώς εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της Δομής από το νέο ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2021 – 2027».

Η λειτουργία της Δομής «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χαλκηδόνος» είχε ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί κατά την Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020. Με την ένταξή της στο νέο ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθεί έως 31/12/2025, όταν και θα επανεξεταστεί η συνέχιση της συγχρηματοδότησης βάσει σχετικής αξιολόγησης.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χαλκηδόνος λειτουργεί από το 2017 στο κτίριο του ΚΑΠΗ (όπισθεν Δημαρχείου Κουφαλίων). Η εν λόγω δομή στελεχώνεται από τρεις Κοινωνικούς Λειτουργούς και μία Ψυχολόγο.

Η συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας αποτελεί τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου μας. Ενώ, ωφελούμενοι της δομής είναι όλοι οι πολίτες του Δήμου. Άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχιας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι, μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χαλκηδόνος εξυπηρετεί καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) τους πολίτες κατά τις ώρες 9 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά 2391054800.