Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γιορτής Κρασιού Αγχιάλου η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των Προέδρων και των Τοπικών Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων που αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024.

Η ορκωμοσία ξεκίνησε με την τελετή Αγιασμού στην οποία χοροστάτησαν ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, ο Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Τσίνογλου, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αγχιάλου Σωφρόνιος Σμαραγδάκης, οι οποίοι ευχήθηκαν καλή θητεία στη νέα δημοτική αρχή.

Ακολούθησαν οι ορκωμοσίες των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων με θρησκευτικό ή και πολιτικό όρκο.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος έκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα που σηματοδοτεί η σημερινή ημέρα και στο οποίο, όπως τόνισε, θέλει όλους τους συμπολίτες του αρωγούς και συμπαραστάτες. «Με τη σημερινή τελετή και την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής επικυρώνεται και τυπικά το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών και ξεκινά ουσιαστικά – κανονικά από 1ης Ιανουαρίου – η νέα αυτοδιοικητική περίοδος, που θα διαρκέσει έως το τέλος του 2028. Είναι χρέος μου, να ευχαριστήσω και πάλι, από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους συμπολίτες μας, που με τη ψήφο τους εξέφρασαν για δεύτερη φορά την εμπιστοσύνη τους προς το συνδυασμό μας», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος υποστηρίζοντας ότι η εμπιστοσύνη των συμπολιτών του «μας δίνει δύναμη να αγωνιστούμε και ταυτόχρονα όμως μας γεμίζει με ευθύνη απέναντι στο σύνολο των δημοτών, ώστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος. Η ευθύνη είναι τεράστια και εγγυώμαι ότι θα καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να ανταποκριθούμε στο έπακρο».

Ο κ. Αναγνωστόπουλος καλωσόρισε τις νέες και τους νέους συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων και τους συνεχάρη για την απόφασή τους να συμμετέχουν στα συλλογικά όργανα του Δήμου και να θέσουν εαυτούς στην υπηρεσία του τόπου και των συμπολιτών μας. Ενώ εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στους απερχόμενους Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους Κοινοτήτων, για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στην τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας, όπως είπε, ο καθένας με τον τρόπο του και βάζοντας το δικό του λιθαράκι, στην κοινή προσπάθεια ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου μας.

Παράλληλα, συνεχάρη για την εκλογή τους, όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, όλους τους Προέδρους και συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων και να τους ευχηθώ από καρδιάς καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο τους απευθύνοντάς τους κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας. «Οι συμπολίτες μας στις εκλογές, έκριναν προγράμματα, συνδυασμούς, πρόσωπα και έκαναν ξεκάθαρα την επιλογή τους. Αυτό όμως αποτελεί ήδη παρελθόν. Τώρα περιμένουν από εμάς να πορευτούμε ενωμένοι για το καλό του τόπου. Για την παράταξή μας και για εμένα προσωπικά το ζητούμενο ήταν πάντα η ενότητα και η σύνθεση απόψεων και δυνάμεων. Αυτό πράξαμε στην τρέχουσα θητεία  και αυτό θα ακολουθήσουμε και στη νέα δημοτική περίοδο, επιδιώκοντας μια εποικοδομητική  συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ευρύτερα της τοπικής μας κοινωνίας», τόνισε.

«Ο Δήμος Χαλκηδόνος έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες που θέλουμε όχι μόνο να τις εξαντλήσουμε, αλλά και να τις διευρύνουμε. Όλοι μαζί, συντεταγμένα θα προχωρήσουμε στις νέες απαραίτητες και καινοτόμες πρωτοβουλίες για να συνεχίσουμε το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας  ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας, ακόμη πιο δημιουργικής εποχής για τον Δήμο Χαλκηδόνος. «Είμαστε βέβαιοι πως με τη συνεργασία όλων μαζί, της Διοίκησης, των Δημοτικών Παρατάξεων, των Δημοτικών Υπηρεσιών, αλλά και όλων των δημοτών και κατοίκων, θα πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα  και θα έχουμε μια αποδοτικότερη θητεία», σημείωσε.

Την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Φάνης Παππάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γιουτίκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Τζόλλας και Λευτέρης Κυρίζογλου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και οι πρώην Δήμαρχοι Γιάννης Τσουκνιδάς και Αριστείδης Αραμπατζής.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: