Η οργάνωση, ο συντονισμός και η ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023 – 2024 καθώς και η λήψη αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και η διαχείριση των συνεπειών λόγω χιονοπτώσεων και παγετού απασχόλησε τη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκηδόνος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπό την προεδρεία του Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο εκπρόσωπος Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Αρκαλάκης, ο εκπρόσωπος Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας και Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών Γκίκας Καμπουρίδης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκηδόνας Κωνσταντίνος Τσιτσανάκης και ο εκπρόσωπος του  Κέντρου Υγείας Διαβατών Ευστάθιος Φοροτζίδης. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ζήσης Βαϊνάς, Μενέλαος Κορδονούρης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευλαμπία Μπουρουτζή.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος αναφέρθηκε στην προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου για τη χειμερινή περίοδο ενώ οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν στις δικές τους ενέργειες και τους σχεδιασμούς των υπηρεσιών τους, τονίζοντας ιδιαίτερα την αγαστή συνεργασία τους με τη Διοίκηση του Δήμου. Όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος: «Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και με την αγαστή συνεργασία όλων των φορέων, Πυροσβεστικής, Δασαρχείου, Αστυνομίας, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, είμαι σίγουρος πως θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα». Ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι στη διάθεση του Δήμου υπάρχουν 3 εκχιονιστικά μηχανήματα, 1 γκρέιντερ, 2 φορτωτές, 1 φορτωτής τύπου JCB, μια υδροφόρα αλλά και επιπλέον μηχανήματα ιδιωτών που είναι ήδη μισθωμένα και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου ή για άλλες περιπτώσεις αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων.