Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλειο Ματθαιόπουλο, είχε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Ιωάννης Τσουκνιδάς.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Β τάξης στο Δήμο Χαλκηδόνος. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 1999 στον Καποδιστριακό Δήμο Κουφαλίων και πλέον χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πήρε σάρκα και οστά (ΦΕΚ 4874/Β/1-11-2018).
Μάλιστα όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Τσουκνιδάς, ο Δήμος Χαλκηδόνος έχει δρομολογήσει εντός Απριλίου τα εγκαίνια, ενώ όπως ανέφερε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ήδη εγκριθεί η μόνιμη στελέχωσή του με προσωπικό πυροσβεστών που θα τοποθετηθούν παράλληλα με την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Σταθμού και θα συνδράμουν τους πιστοποιημένους εθελοντές πυροσβέστες.
Τέλος, δόθηκε τιμητική διάκριση στο Δήμο Χαλκηδόνος για την πολυετή προσπάθειά του καθώς και την ίδρυση του Σταθμού, του δεύτερου στην Βόρεια Ελλάδα και του μοναδικού στην Κεντρική Μακεδονία.