“Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, 47 χρόνια μετά, συνεχίζει να μας εμπνέει όλους και ιδιαίτερα τις νεότερες γενιές.

Παρότι, σήμερα τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλουν τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, οφείλουμε να θυμόμαστε και να αποδίδουμε τιμές σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία, την Παιδεία, την Ελευθερία.

Υποκλινόμαστε στη μνήμη τους και τους αγώνες τους.

Το Πολυτεχνείο ζει και είναι εδώ, σηματοδοτώντας την ανάγκη για εθνική ενότητα κυρίως σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας.

Φέτος, δε συμμετέχουμε σε πορείες και εκδηλώσεις.

Φέτος, τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά. Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά μας. Αγωνιζόμαστε ως κοινωνία για να σώσουμε ζωές.

Φέτος, τιμούμε τους νεκρούς μη προκαλώντας άλλους… Δεν μας περισσεύει κανείς.

Το Πολυτεχνείο του σήμερα είναι τα Νοσοκομεία και ήρωες είναι οι Γιατροί και οι Νοσηλευτές.

Με ευγνωμοσύνη στεκόμαστε μπροστά στους ανθρώπους, που 47 χρόνια πριν ύψωσαν το ανάστημά τους για ένα καλύτερο μέλλον, για μια καλύτερη Ελλάδα.

Με ευγνωμοσύνη στεκόμαστε μπροστά σε όλους αυτούς, που σήμερα, υψώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην πανδημία και δίνουν τον δικό τους αγώνα για την ανθρώπινη ζωή”.