“Γνωρίζω τα χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα του δήμου μου” είναι ο τίτλος του διαδικτυακού διαγωνισμού που διοργανώνει ο Δήμος Χαλκηδόνος σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Δήμος έχει ήδη αποστείλει σχετική επιτολή στα διοικητικά συμβούλια των πολιτιστικών συλλόγων και των τριών δημοτικών ενοτήτων με την οποία τους ενημερώνει για τη διοργάνωση του διαδικτυακού διαγωνισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει ο Δήμος και τους καλεί να συμμετάσχουν.

“Στη δύσκολο περίοδο που διανύουμε λόγω των μέτρων που είναι σε ισχύ για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού είμαστε υποχρεωμένοι να μην προχωρήσουμε σε ανοικτές πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας, όσο και των συνδημοτών μας”, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος. “Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε τη διοργάνωση του διαδικτυακού διαγωνισμού σε μια προσπάθεια προβολής και στήριξης των συλλόγων του τόπου μας, που αποτελούν σημαντική πηγή παραγωγής πολιτισμού για τον τον τόπο μας”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να μας αποστείλουν έως τις 20 Δεκεμβρίου ένα ολιγόλεπτο βίντεο διάρκειας έως 5 λεπτών το οποίο μπορεί να περιέχει π.χ. χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ήθη και έθιμα του τόπου ή ακόμη και την εκτέλεση μιας παραδοσιακής συνταγής. Τα βίντεο θα δημοσιευτούν στην ηλεκτρονική σελίδα που διαθέτει ο Δήμος Χαλκηδόνος στο facebook ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

“Όποιο βίντεο έχει τις περισσότερες προβολές θα είναι ο νικητής του διαγωνισμού με έπαθλο μια παραδοσιακή φορεσιά για το βεστιάριο του συλλόγου του”, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ανέστης Ανεστίδης διευκρινίζοντας ότι “σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των μελών των πολιτιστικών μας συλλόγων και για το λόγο αυτό οι σύλλογοι θα μπορούν να συμμετάσχουν με υπάρχον αρχειακό υλικό που διαθέτουν”.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μας αποστέλουν το υλικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gram.xalk@n3.syzefxis.gov.gr ενώ για περισσότερες πληροφορίες θα μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Τύπου του Δήμου στο τηλέφωνο: 2391330102.