Με εθελοντικούς καθαρισμούς χώρων πρασίνου, φυτεύσεις αρωματικών φυτών και ενημερώσεις σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Χαλκηδόνος.

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της οικολογικής ευαισθησίας των κατοίκων του ο Δήμος Χαλκηδόνος διοργάνωσε το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου 2021 σειρά δράσεων και παρεμβάσεων.

Το πρωί του Σαββάτου και για περισσότερες από τρεις ώρες εκπρόσωποι της  Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στηρίζοντας την προσπάθεια του Δήμου στην κατεύθυνση ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα οφέλη της ανακύκλωσης συσκευασιών τοποθέτησαν επιδαπέδια banners και σταντ στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Κουφαλίων και ενημέρωσαν τους πολίτες. Κατά τη διάρκεια της δράσης μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την ιδέα της ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας. Όσοι συμμετείχαν κέρδισαν συμβολικά δώρα όπως τσάντες ανακύκλωσης, μαγνητάκια, γόμες κτλ.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε οικολογική δράση από μέλη εθελοντικής ομάδας του Αδένδρου, οι οποίοι σε συνεργασία με τον Δήμο φύτευσαν αρωματικά φυτά σε διάφορα σημεία του χωριού και ενημέρωσαν τους συμπολίτες τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σήμερα, το πρωί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στα Κουφάλια από εθελοντές της ΟΝΝΕΔ και της ΜΑΚΙ Χαλκηδόνας καθώς και του Αθλητικού Συλλόγου Πάλης «Ήφαιστος», τον οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Χαλκηδόνος. Οι εθελοντές προμηθεύτηκαν σακούλες απορριμμάτων και γάντια από τον Δήμο και προχώρησαν σε καθαρισμό του χώρου από κάθε λογής σκουπίδι στέλνοντας το μήνυμα ότι «οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα για ένα περιβάλλον πιο καθαρό». Παρόντες στη δράση ήταν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, και Κοινωνικής Μέριμνας, Ιωάννης Μπατζαρακίδης και Μενέλαος Κορδονούρης αντίστοιχα.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Ιωάννης Μπατζαρακίδης «το περιβάλλον αποτελεί τον σημαντικότερο πλούτο και είναι αυτό το οποίο διασφαλίζει μελλοντικά την υγεία μας, τη ζωή μας και την ασφάλειά μας». «Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η ανακύκλωση είναι στάση ευθύνης και ζωής. Όλοι μαζί θα πρέπει να εργαζόμαστε ώστε να αφήσουμε στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο φυσικό περιβάλλον πάνω στο οποίο θα χτίσουν το μέλλον τους», συμπλήρωσε ο κ. Μπατζαρακίδης. «Ως δημοτική αρχή, θα εξαντλήσουμε όλα τα εργαλεία για να φέρουμε την ανακύκλωση περισσότερο κοντά στους δημότες. Στόχος μας είναι από εδώ και πέρα να δώσουμε λύσεις με ουσιαστικά βήματα, σε χρόνια προβλήματα που υπάρχουν μετατρέποντας τα γκρίζα σημεία σε πράσινα και, τις γκρίζες συμπεριφορές σε πράσινες συμπεριφορές, ξεκινώντας από τα σχολεία και φτάνοντας μέχρι την κάθε γειτονιά», είπε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους στις δράσεις του Δήμου στέλνοντας το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. «Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος έχει σκοπό να μας υπενθυμίσει, ότι κάθε ένας από εμάς χωριστά αλλά και όλοι μαζί ενωμένοι ως σύνολο, οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος από τους κινδύνους που το απειλούν. Η διοίκησή μας έχει τοποθετήσει τα θέματα περιβάλλοντος σε άμεση προτεραιότητα, με την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων στους τομείς του πρασίνου, της ανακύκλωσης και της καθαριότητας, καθώς πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη είναι άμεσα συνυφασμένη με το περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος.