Σε εξέλιξη βρίσκονται την περίοδο αυτή εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαλκηδόνος. Η Δημοτική Αρχή εκμεταλλευόμενη την περίοδο των θερινών διακοπών προχωρά σε διορθωτικές παρεμβάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζει κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά, συμπεριλαμβανομένου και του προαύλιου χώρου.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προχώρησαν σε αυτοψίες και ελέγχους όπου κατέγραψαν τα προβλήματα στο σύνολο των σχολικών μονάδων.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος  πρωταρχικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι η διαρκής ασφάλεια και υγεία των μαθητών. “Εργαζόμαστε καθημερινά στο σύνολο της σχολικής κοινότητας του Δήμου μας και θα συνεχίσουμε με ακόμα πιο εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Μαρία Κωστοπούλου η οποία παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών ώστε να περατωθούν ταχύτατα προκειμένου να είναι όλα έτοιμα κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ανέφερε ότι επιθυμία μας είναι τον Σεπτέμβριο να υποδεχτούμε τους μαθητές σε χώρους ασφαλείς, καθαρούς και τακτοποιημένους. “Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας θέσαμε ως προτεραιότητα τον τομέα της παιδείας που είναι βασικό και αναγκαίο εφόδιο για το μέλλον των μαθητών μας”, είπε η κα Κωστοπούλου η οποία τόνισε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του υπόλοιπου του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή τη χρονική περίοδο σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης της σκεπής στο νηπιαγωγείο της Αγχιάλου καθώς και οι εργασίες μόνωσης στο δημοτικό σχολείο του Βαθυλάκκου.