Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες χτύπησε σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι για τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Χαλκηδόνος. Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος παρευρέθηκε σε τελετές αγιασμών σε σχολεία του Δήμου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι προτεραιότητα της Διοίκησης του Δήμου είναι η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της σχολικής κοινότητας. «Προτεραιότητα μας θα εξακολουθήσει να είναι η συνεχής προσπάθεια να δημιουργήσουμε το καλύτερο περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα φοιτούν όλοι οι μαθητές του Δήμου μας, γιατί η Παιδεία είναι η κινητήριος δύναμη για την ευημερία της κοινωνίας μας», είπε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος τονίζοντας ότι «είμαστε συνεχώς παρόντες δίπλα στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι διευθυντές, το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι σύλλογοι γονέων-κηδεμόνων και οι σχολικές επιτροπές, ώστε να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα τη λειτουργία των σχολείων».

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα κυλήσει και η φετινή χρονιά και απηύθυνε τις ευχές του σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για μια χρονιά γεμάτη από γνώση και εμπειρίες. «Εύχομαι από καρδιάς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που ξεκινούν σήμερα ένα νέο αγώνα», τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

 

«Ο Δήμος μας πάντα βρίσκεται στο πλευρό των σχολείων με στόχο τη διαρκή και αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε να επιλύονται προβλήματα αλλά και να προωθούνται σημαντικά θέματα», τόνισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Μαρία Κωστοπούλου, η οποία θέλησε να ευχηθεί μια καλή και δημιουργική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.