Δήμος Χαλκηδόνος: Υπογράφηκε η κατασκευή του έργου Συλλογής και Μεταφοράς Λυμάτων Δ.Κ. Αδένδρου”

Ένα έργο – ανάσα για τους κατοίκους του Αδένδρου ξεκινά μετά την υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση των εργασιών του έργου «Κατασκευή Έργων Συλλογής και Μεταφοράς Λυμάτων Δ.Κ. Αδένδρου», προϋπολογισμού 4.622.300,54 ευρώ. Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος μεταξύ του Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου, του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Ευστράτιου Πιτίκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΤΕΔΡΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ με δ.τ. TEDRA», Ιωάννη Τόλιου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Ζήση Βαϊνά.

“Με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης μπαίνει σε πορεία υλοποίησης ένα σημαντικό έργο πνοής για τον Δήμο μας. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Αδένδρου και το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους, συμβάλλοντας παράλληλα στην περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση της περιοχής”, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

“Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους όσους εργάστηκαν για το σημερινό αποτέλεσμα αλλά και όσους από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν εργαστεί προς τον σκοπό αυτό”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος. “Εργαζόμαστε καθημερινά με σκοπό να καλυτερεύσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες εξυπηρέτησής τους”, σημείωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος και συμπλήρωσε: “Προχωράμε με πράξεις και έργα. Υλοποιούμε έργα πνοής για τον τόπο μας, που αλλάζουν τη συνολική εικόνα του Δήμου μας. Στόχος μας είναι ο Δήμος Χαλκηδόνος να πρωταγωνιστεί για τα επόμενα χρόνια στη Δυτική Θεσσαλονίκη και είμαστε σίγουροι ότι θα το πετύχουμε. Η ανάπτυξη του τόπου μας αποτελεί μονόδρομο τόσο για εμένα προσωπικά, όσο και για το σύνολο της διοίκησής μας”.

“Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που κατοικούν στο Άδενδρο”, είπε κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Ευστράτιος Πιτίκης. “Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο υποδομής με μεγάλη περιβαλλοντική διάσταση και κοινωνικό όφελος για τους κατοίκους του Αδένδρου, καθώς θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους που επιβάρυνε τα νοικοκυριά για την εκκένωση των βόθρων”, τόνισε ο κ. Πιτίκης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.