Με κάθε επισημότητα και την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του COVID-19, θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Χαλκηδόνος οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα υπενθύμισης της αντίστασης της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και των αγώνων των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για την επέτειο του “ΌΧΙ”.

Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:

 – Γενικός Σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την ογδόη πρωινή ώρα (08.00′) της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021.

– Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς επίσης των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της  27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Ομιλίες στα σχολεία από καθηγητές και δασκάλους σχετικές με το έπος του 1940.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

07.30 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς

09.00 π.μ. Έπαρση σημαίας μπροστά στο Δημαρχείο

10.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στους κατά τόπους Πολιούχους των δημοτικών διαμερισμάτων και στη συνέχεια ομιλία σχετικά με την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, εντός των Ιερών Ναών

Στη Δοξολογία και τις πανηγυρικές εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν ολιγομελείς ομάδες εκπροσώπων Πολιτικών Αρχών, Διοικήσεων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανώσεων, Σχολείων, Συλλόγων και Οργανώσεων

Βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

11.00 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στα κατά τόπους Μνημεία των Ηρώων, τήρηση ενός (1) λεπτού σιγή, Εθνικός Ύμνος

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Παρέλαση τμημάτων μαθητών, σπουδαστών και συλλόγων.

Όλες οι τελετές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα πάντα με τις υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του Ηρώου.

Να σημειωθεί ότι η τιμητική εκδήλωση για την ημέρα απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον Τουρκικό ζυγό που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων ακυρώνεται λόγω της κήρυξης εθνικού πένθους για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.