Αυτοψία στο ρέμα “Βαρδαρόβαση” πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Χαλκηδόνος, Ζήση Βαϊνά και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστο Κραβαρίτη.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος το ρέμα της “Βαρδαρόβασης” έχει να καθαριστεί για περισσότερα από 50 χρόνια. “Πρόκειται για ένα ρέμα, μήκους 18 χιλιομέτρων και πλάτους 60 μέτρων, το οποίο ουκ ολίγες φορές έχει προκαλέσει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργώντας εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες, οικίες και επιχειρήσεις στην περιοχή της Ελεούσας και της Χαλκηδόνας. Θα πρέπει να τονιστεί ότι ιδιαίτερα ο οικισμός της Ελεούσας σε περίπτωση πλημμύρας κινδυνεύει με ολοκληρωτική καταστροφή”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος τονίζοντας ότι στόχος τόσο της Διοίκησης του Δήμου, όσο και της Περιφέρειας και συγκεκριμένα της Αντιπεριφέρειας Υποδομών και Δικτύων είναι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός του ρέματος.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΚΜ, αναγνώρισαν την επικινδυνότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα της άμεσης παρέμβασης, δηλώνοντας ότι θα προβούν σε όλες τις ενέργειες για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, έδωσαν το παρών ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μηνάς Μηντζαρίδης και πλημμυροπαθείς κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία και τον φόβο τους κάθε φορά που βρέχει και τόνισαν  την αναγκαιότητα καθαρισμού του εν λόγω ρέματος.