Ο Δήμος Χαλκηδόνος εφιστά την προσοχή στους δημότες να μην πετούν ζεστά υπολείμματα στάχτης από τζάκια και σόμπες στους κάδους απορριμμάτων καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς που μπορεί να οδηγήσει τόσο στην ολοκληρωτική καταστροφή του κάδου, όσο και στην πρόκληση μιας γενικευμένης φωτιάς ακόμη και στο ίδιο το απορριμματοφόρο βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται φαινόμενα καύσης κάδων απορριμμάτων από στάχτη που πετάχτηκε χωρίς αυτή να έχει προηγουμένως κρυώσει, από τζάκια, σόμπες και άλλα μέσα θέρμανσης και για τον λόγο αυτό η Αντιδημαρχία Καθαριότητας προτρέπει τους πολίτες να συγκεντρώνουν τη στάχτη σε μεταλλικά δοχεία και να την αφήνουν εκεί για μια τουλάχιστον ημέρα, πριν την απόρριψή της σε καλά κλεισμένες σακούλες στους πλαστικούς κάδους απορριμμάτων.

Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Μενέλαος Κορδονούρης “η καταστροφή του εξοπλισμού καθαριότητας και η αντικατάστασή του με νέο, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου και τους δημότες. Γι’ αυτό είναι αναγκαία η προσοχή όλων μας”. “Παρακαλούμε τους συνδημότες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ρίχνουν στάχτες εντός των κάδων απορριμμάτων, παρά μόνο εφόσον παρέλθει τουλάχιστον μία ημέρα από τη συλλογή της. Ενώ, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη στάχτη στις αυλές ή τους κήπους τους καθώς αποτελούν ένα πρώτης τάξεως φυσικό λίπασμα” συμπληρώνει ο κ. Κορδονούρης.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ