Μια σειρά από πολύ σημαντικές συναντήσεις με κυβερνητικά και διευθυντικά στελέχη διαφόρων Υπουργείων είχε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος αναφορικά με ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Χαλκηδόνος.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος επισκέφθηκε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν το αναπτυξιακό πλάνο του Δήμου, η πορεία υλοποίησής του αλλά και η αξιολόγηση νέων δυνατοτήτων και ευκαιριών. Στο περιθώριο της επίσκεψής του ο κ. Αναγνωστόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με συνεργάτες του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, Γ. Ζερβού για έργα που αφορούν το ΕΣΠΑ και με τον Πρόεδρο της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.), Γ. Παπαδημητρίου όπου εξετάστηκαν τα περιθώρια συνεργασίας υποστήριξης του Δήμου Χαλκηδόνος από τη ΜΟΔ αναφορικά με την ωρίμανση έργων.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επισκέφθηκε και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου με τον οποίο συζήτησε το αίτημα που έχει υποβάλει ο Δήμος Χαλκηδόνος για την ίδρυση Αγροτικής Σχολής στο Άδενδρο καθώς και με τον Υφυπουργό Γεώργιο Στύλιο και διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου με τους οποίους συζήτησε το θέμα του αρδευτικού δικτύου Νέας Μεσήμβριας και την ένταξη πρότασης χρηματοδότησης για την αγροτική οδοποιία του Δήμου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρη Γαλαμάτη με τους οποίους συζήτησε θέματα του Δήμου Χαλκηδόνος, για την προώθηση των οποίων ο κ. Αναγνωστόπουλος ζήτησε τη συνδρομή τους προς τα διάφορα Υπουργεία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης γενικότερα αυτοδιοικητικά ζητήματα εν όψει και του νέου τοπίου που διαμορφώνεται με βάση τον νέο εκλογικό νόμο που θα ισχύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος συναντήθηκε με τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΤΒΑ Αθανάσιο Ψαθά. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η ίδρυση επιχειρηματικού – βιομηχανικού πάρκου στην περιοχή της Αγχιάλου, ένα πολύ σημαντικό project για την περιοχή.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος βρέθηκε και στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τη Διευθύντρια του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στυλιανού Πέτσα, Ευαγγελία Γκόγκου, με την οποία εξέτασαν την πρόοδο των προτάσεων των έργων που έχει υποβάλει ο Δήμος Χαλκηδόνος στα προγράμματα “Φιλόδημος” και “Αντώνης Τρίτσης”. Κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος συναντήθηκε και με στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ) που χειρίζονται τα προγράμματα “Φιλόδημος” και “Αντώνης Τρίτσης” με προτεραιότητα τις προτάσεις που έχει υποβάλλει ο Δήμος για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος βρέθηκε και στα γραφεία της ΚΕΔΕ όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν τον Δήμο Χαλκηδόνος και η πορεία των έργων του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στο θέμα του αιτήματος που κατέθεσε ο Δήμος Χαλκηδόνος για τη δυνατότητα επαναπρόσληψης των 55 εργαζομένων και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους ζητώντας από τον κ. Παπαστεργίου την ανάληψη πρωτοβουλίας και τη συμπαράσταση της ΚΕΔΕ στο συγκεκριμένο αίτημα του Δήμου.

Με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα ο κ. Αναγνωστόπουλος συναντήθηκε με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα της αυτοδιοίκησης και το νέο πλαίσιο που θα προκύψει από τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με βάση τον νέο εκλογικό νόμο όπου ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε τη στήριξή του και τη συνδρομή του στις ανάγκες του Δήμου και δεσμεύτηκε να επισκεφτεί τον Δήμο Χαλκηδόνος με την πρώτη ευκαιρία.