Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δενδροφύτευση που διοργάνωσε χθες το πρωί ο Δήμος Χαλκηδόνος σε συνεργασία με τη γαλακτοβιομηχανία “ΜΕΒΓΑΛ” το Σωματείο Εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας “Αξιός” και τον Όμιλο Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Με σύνθημα “Φυτεύουμε ένα δένδρο και δίνουμε ζωή στον τόπο μας” και με σύμμαχο τον καλό καιρό περισσότερα από 350 άτομα ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα και φύτευσαν δεκάδες δένδρα στην είσοδο της Χαλκηδόνας, σε μια μεγάλη έκταση στην οποία αναμένεται να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και αναψυχής.

Το πρώτο δένδρο, ένα μεγάλο πλατάνι, φύτευσαν συμβολικά ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Χατζάκος, ο Πρόεδρος Ομίλου Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημήτρης Αποστόλου και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων “Αξιός” Βασίλης Ζωγραφίδης.

 Κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης ο Γεωπόνος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων, Νικόλαος Θυμάκης ενημέρωσε τα μικρά παιδιά για τη σημασία της δενδροφύτευσης και της προστασίας του περιβάλλοντος και ζωγράφισε μαζί τους για το πως ονειρεύονται τον τόπο που ζουν και μεγαλώνουν.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος  στόχος της δημοτικής αρχής είναι η περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση όλων των περιοχών του Δήμου αλλά και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας. “Η αύξηση του πρασίνου στο Δήμο μας ήταν, είναι και θα παραμείνει από τις πρώτες μας προτεραιότητες. Σήμερα μικροί και μεγάλοι ενώσαμε τις δυνάμεις μας φυτεύοντας δέντρα τα οποία θα ριζώσουν, θα αναπτυχθούν και θα τα χαιρόμαστε όλοι μας για πολλά χρόνια”, δήλωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος. “Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ και τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας, τη διοίκηση και τα μέλη του Ομίλου Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, τους εργαζόμενους του Δήμου μας αλλά και τους συμπολίτες μας για τη συμμετοχή τους στη δράση αυτή και τη σημαντική συμβολή τους στην υλοποίησή της”, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συμμετοχή της εταιρίας στη φύτευση 15 στρεμμάτων στο Δήμο Χαλκηδόνος με πλατάνια, κουτσουπιές και δαμασκηνιές. Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων μας που ξεπέρασαν τους 300 και παρευρέθησαν σήμερα εδώ με τις οικογένειες τους δείχνει με έμπρακτο τρόπο την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και αντανακλά τις εταιρικές μας αξίες για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές” τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Χατζάκος ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Χαλκηδόνας, τον Όμιλο Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και το σωματείο των εργαζόμενων “Αξιός” για την άρτια, όπως χαρακτήρισε, οργάνωση και συμμετοχή τους στην ενέργεια ευελπιστώντας και σε άλλες ανάλογες δράσεις σύντομα.

“Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχουν συμπολίτες μας ευαισθητοποιημένοι, που προσφέρονται εθελοντικά για την ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος, τους οποίους και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά”, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος Μενέλαος Κορδονούρης τονίζοντας ότι η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που κάνει η Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος για την περαιτέρω αναβάθμιση όλων των περιοχών του Δήμου.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ομίλου Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημήτρης Αποστόλου “για μια ακόμη φορά τα μέλη του Ομίλου μας με τα μικρά τους παιδιά ρίχτηκαν στον αγώνα εναντία στην κλιματική αλλαγή συμμετέχοντας με μεγάλη χαρά σε αυτή την εθελοντική δράση στη Χαλκηδόνα. Για όλους εμάς η φροντίδα και η αύξηση του φυσικού πλούτου είναι μια από πιο σημαντικές και πολύτιμες προτεραιότητες μας”.

 Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ “Αξιός” Βασίλης Ζωγραφίδης τόνισε ότι “σήμερα στείλαμε ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη συστράτευσης και συλλογικής δράσης με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος”. “Η σημερινή δενδροφύτευση ας είναι η αρχή για παρόμοιες δράσεις”, είπε ο κ. Ζωγραφίδης εκφράζοντας τα  συγχαρητήριά του σε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και εθελοντικά συνέβαλλαν να φυτευτούν πάρα πολλά δέντρα στον πανέμορφο χώρο της εισόδου της Χαλκηδόνας.

 Το παρών στη δενδροφύτευση έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ζήσης Βαϊνάς, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Οικονομικών Υπηρεσιών και Παιδείας, Μαρία Κωστοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Ανέστης Ανεστίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γαβριήλ Ταχτατζόγλου και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ Ευστράτιος Πιτίκης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: