Με μαθητικές παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» στον Δήμο Χαλκηδόνος.

Στις Δημοτικές Ενότητες Κουφαλίων, Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνος, έγινε σημαιοστολισμός σε δημόσια κτίρια και πλατείες, εψάλη επίσημη δοξολογία στους ιερούς ναούς και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώ έγινε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, της σχολικής κοινότητας και τοπικών αρχών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις με τη συμμετοχή τμημάτων μαθητών, σπουδαστών και συλλόγων.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος συμμετείχε στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό «Αγίου Τρύφωνος» στα Κουφάλια και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων, αποδίδοντας τιμές στους ήρωες του 1940. Με το πέρας της μαθητικής παρέλασης ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής επετείου και τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της, τονίζοντας ότι η 28η Οκτωβρίου αποτελεί για όλους τους Έλληνες μια ιστορική ημέρα μνήμης.

Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου Χαλκηδόνος

«Έχουν περάσει 82 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που το Ελληνικό Έθνος όρθωσε το ανάστημά του και είπε το μεγάλο «ΟΧΙ» στους κατακτητές. 82 χρόνια μετά η αυτοθυσία των ηρώων αυτών βρίσκεται ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη όλων μας. Είναι υποχρέωσή μας να τους θυμόμαστε και να τους τιμούμε. Είναι υποχρέωσή μας να υψώνουμε με υπερηφάνια την ελληνική σημαία. Είναι υποχρέωσή μας η γαλανόλευκη να κυματίζει σε κάθε σπίτι, αλλά και σε κάθε καρδιά…

«Πάντα νικάει το δίκιο!

Μια μέρα θα νικήσει ο άνθρωπος.

Μια μέρα η λευτεριά θα νικήσει τον πόλεμο.

Μια μέρα θα νικήσουμε για πάντα» Γιάννης Ρίτσος, Οκτώβρης 1940.

Χρόνια πολλά σε όλους σας. Χρόνια πολλά στην πατρίδα μας».

dav