Τη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Χαλκηδόνος αποφάσισε κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκηδόνος.

Πρόκειται για ένα θεσμικό όργανο του Δήμου Χαλκηδόνος, που θα δίνει τη δυνατότητα στους νέους ηλικίας 16 έως 30 ετών που ζουν, εργάζονται και φοιτούν στην περιοχή να εκφράζονται και να διατυπώνουν τις ιδέες και τις απόψεις τους για τα ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά και την κοινωνία, τις συνθήκες και τις ευκαιρίες που βιώνουν στην πόλη που ζουν με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων θα συνεργάζεται με το Δημοτικό Συμβούλιο  καθώς θα συμμετέχει συμβουλευτικά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και σχεδιασμού δράσεων σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων.

“Μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων δίνουμε τη δυνατότητα στις νέες και στους νέους να γίνουν ενεργοί πολίτες, καθώς οι αποφάσεις και τα συμπεράσματα των συνεδριάσεών τους θα παρουσιάζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

“Ως νέα Δημοτική Αρχή είχαμε δεσμευτεί για τη δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων καθώς πιστεύουμε ότι πρέπει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους, να δίνουμε βήμα στη νεολαία μας και να παρέχουμε τον ανάλογο πολιτικό χώρο προς αυτή ώστε η συμμετοχή στα κοινά να μη φαντάζει ξένη στις νέες και στους νέους μας”, συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Το προσεχές χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για τη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων με νέο δελτίο τύπου.