Στη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, την πολιτική και το επιχειρείν αναφέθηκαν  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες το απόγευμα ο Δήμος Χαλκηδόνος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Κουφάλια. Ομιλητές από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρείν και της πανεπιστημιακής κοινότητας αναφέρθηκαν στα δικαιώματα των γυναικών, την ισότητα των δύο φύλων κ.α. Αυτό που τονίστηκε από όλους τους ομιλητές ήταν ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει αρκετά βήματα προόδου σχετικά με τη θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Κατερίνα Κοκκίνου και ο Βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Δημοσιογράφος Μαρία Στύλου.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Καλυψώ Γούλα, ο Δημοσιογράφος Βαγγέλης Πλάκας ο οποίος παρουσίασε και το βιβλίο του με τίτλο: “Αρίστη Παγιατάκη- Η πρώτη”, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Δικηγόρος Άννα Ευθυμίου, η Πρόεδρος Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γερακίνα Μπισμπινά, η Νομικός και συντονίστρια Women ActΜαρίνα Καλαϊτζή, η MSc Διεθνολόγος, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και  Πρόεδρος Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ Θεσσαλονίκης)Έλενα Ρουσάκη, η Νομική Σύμβουλος και Υπεύθυνη Ανθρωπίνου Δυναμικού της Γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ Σοφία Παλαμίδου και η Dr. Χημικός Μηχανικός Μαρία Πεταλά.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτισμού Διαμαντής Διαμαντής, η Πρόεδρος της Κοινότητας Κουφαλίων Χρυσή Γκαλιπίδου, εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ κ.α.

Να σημειωθεί ότι τα κεράσματα ήταν μια ευγενική προσφορά της νέας διεύθυνσης του καταστήματος 4ALL στα Κουφάλια.