Με σύνθημα “Κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς παιχνίδι φέτος τα Χριστούγεννα” ο Δήμος Χαλκηδόνος συμμετείχε στη δράση “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Θεσσαλονίκης.

Στο κάλεσμα του Δήμου για συγκέντρωση παιχνιδιών και διάφορων δώρων για μικρά παιδιά, τα οποία τα έχουν ανάγκη ανταποκρίθηκαν θετικά πολλοί δημότες και κάτοικοι και από τις τρεις ενότητες του Δήμου, τους οποίους η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους προσέφεραν παιχνίδια και δώρα για τα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να τους τα προσφέρουν. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Οι συμπολίτες μας έδειξαν την έμπρακτη συμπαράστασή τους αλλά κυρίως έδειξαν τη διάθεση για προσφορά στο συνάνθρωπό μας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος ο οποίος σήμερα το πρωί παρέδωσε τα δώρα που συγκεντρώθηκαν στην εκπρόσωπο του ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας ανηλίκων “Το σπίτι της Άρσις”.

Ο ξενώνας προσωρινής φιλοξενίας ανηλίκων που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, παράνομης εμπορίας και διακίνησης ή παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω οικογενειακών ή κοινωνικών- οικονομικών συνθηκών λειτουργεί στο Ωραιόκαστρο από το 2007 και σύμφωνα με την εκπρόσωπό του την περίοδο αυτή φιλοξενεί 23 παιδιά όλων των ηλικιών. “Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Χαλκηδόνος για την μεγάλη του προσφορά στη δομή μας. Όλα αυτά τα παιχνίδια θα χαρίσουν πολλά χαμόγελα στα παιδιά που φιλοξενούμε στο “Σπίτι της Άρσις”, καθώς πρόκειται για παιδιά που έχουν στερηθεί παιχνίδια και δώρα”, τόνισε η εκπρόσωπος της δομής, Μαρία Αποστόλου.