Η οργάνωση, ο συντονισμός και η ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκόμενων υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023 και η λήψη αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και διαχείριση των συνεπειών λόγω χιονοπτώσεων και παγετού απασχόλησε τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκηδόνος που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπό την προεδρεία του Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών, ο Διοικητής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης (Σίνδος), εκπρόσωποι του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Κουφαλίων, του Κέντρου Υγείας Διαβατών, του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Α.Τ. Χαλκηδόνας. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ζήσης Βαϊνάς, Μαρία Κωστοπούλου, Μενέλαος Κορδονούρης, Διαμαντής Διαμαντής, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Ευστράτιος Πιτίκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευλαμπία Μπουρουτζή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ενημέρωσε για την προετοιμασία του Δήμου για τη χειμερινή περίοδο ενώ οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν στις δικές τους ενέργειες και τους σχεδιασμούς των υπηρεσιών τους τονίζοντας την άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση και τις Υπηρεσίες του Δήμου και εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τη στήριξη του έργου Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Κουφαλίων.